Aktuális
Elérhetőség
Galéria
Videók
Üdvözöljük a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Fejlesztése Mezőkövesden című projekt honlapján!

Átadták a Zsóry fejlesztést

Ünnepélyes keretek között átadták a Zsóry Gyógy és Strandfürdőben megvalósult beruházást. A projektnek köszönhetően több mint 1 milliárd forint értékű fejlesztést hajtottak végre a létesítményben.
A beruházás az ÉMOP 2.1.1-es "Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Fejlesztése Mezőkövesden" című projekt keretében valósult meg. A nagyszabású fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre. A beruházás keretében komplex fejlesztés valósult meg a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben.
A közelmúltban megrendezett átadó ünnepség koszorúzással kezdődött a létesítmény megnyitásának 71 éves évfordulója alkalmából a Zsóry Lajos emlékszobornál. Ezt követően Vámos Zoltán fürdővezető köszöntötte a vendégeket. A fürdővezető után Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára méltatta a beruházást, majd Tóth Imre, az Imola Építő Kft. vezetője számolt be a kivitelezésről.
Az ünnepség fénypontjaként Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Fekete Zoltán polgármester és Tóth Imre, az Imola Építő Kft. ügyvezetője átvágta a nemzeti színű szalagot és ezzel hivatalosan is átadták a beruházást. A jelenlévők ezután megtekintették a beruházás során elvégzett munkálatokat. A nagyszabású eseményt állófogadás zárta, melynek keretében dr. Fekete Zoltán polgármester mondott pohárköszöntőt.

 

Közeleg az átadás

Jó ütemben halad az ikermedence és környezetének fejlesztése a Zsóry Gyógy-és Strandfürdőben.
A beruházás az ÉMOP -2.1.1 „Zsóry Gyógy és Strandfürdő fejlesztése Mezőkövesden” című projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A medence mellett épülő öltöző látványos átalakuláson ment keresztül az elmúlt hetekben. Jelenleg a tetőszerkezeti elemek szerelését és a szigetelés felhelyezését hajtják végre a szakemberek. A fürdő vezetői megkérték a kivitelezőt, hogy a klórozó helyiséget a lehető leghamarabb adják át, mert az ikermedencét csak akkor lehet üzemeltetni, ha a tisztítása is megoldott. ezért volt Az ikermedence két új gyógyvizes blokkját május végén megnyitották a vendégek számára. Emellett megnyitották a hidrofor gépházat, illetve a környező öltöző és kiszolgáló épületcsoportot is, valamint a régi gyermekmedencét szintén birtokba vehették a látogatók.
„A kivitelező várhatóan el fogja végezni az épület külső felújítási munkálatait az elkövetkezendő hetekben. A látogatók számára egy kis kellemetlenséget okozhat, hogy a wellnessrészből induló átkötő folyosó megépítése miatt le kell zárnunk a járdát a főbejárattól a hátsó medencéig. Természetesen megkértük a kivitelezőt, hogy a lehető leggyorsabban hajtsa végre az építési munkálatokat.” - emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő vezetője.
A szakemberek ezt követően az épület belső elemeinek felszerelését fogják végrehajtani, amely a tervek szerint június 30-áig be fog fejeződni és ezzel elkészül a fürdő több, mint 1 milliárd forint értékű beruházása. A pályázat során még egy jelentősebb feladatot fognak végrehajtani a szakemberek, melynek keretében a hullámmedence vízszivattyújának cseréjét végzik majd el a kivitelező cég munkatársai.

 

Fürdőfejlesztés

Rövidesen befejeződik az ikermedence meleg vizes részlegének rekonstrukciója a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A kivitelező cég az elmúlt hetekben a wellness-részleg építése mellett az uszodát a gyógymedencével összekötő közlekedőrész utómunkálatait végezte el. A kibővített épületben, így már az új, zárható szekrényekkel ellátott öltözőket is igénybe vehetik a fürdőbe látogató vendégek.
A kedvező időjárásnak köszönhetően gőzerővel haladnak a külső munkálatok. Az ikermedence átépítése mellett a medencét kiszolgáló épület is látványos átalakuláson megy keresztül. Az új öltözőépületnek elsősorban kisegítő szerepe lesz, melyet azokon a napokon nyitnak meg, amikor a vendégek kiemelt számban látogatnak a fürdőbe. Az ikermedence meleg vizes részét rövidesen átadják. Ha az ikermedence teljes egészében elkészül, a szakembereknek már csak az öltöző építését, valamint a külső nosztalgiamedence felújítását kell majd befejezniük.
„A főszezont csökkentett szolgáltatással tudjuk elkezdeni, mert rövidesen megkezdődnek a hőmegtakarítási pályázat munkálatai. A kivitelező cég kisebb átalakításokat hajt majd végre a fürdő területén. A projekt keretében egyebek mellett csővezetékek és energiakábelek lefektetését is elvégzik.” – emelte ki Vámos Zoltán, a fürdő vezetője.
A beruházás teljes befejezéséig forgalmi rend változásra kell számítani. Ez azt jelenti, hogy a fürdőt a főbejárat, valamint a főút felőli oldalon található hátsó bejárat irányából lehet megközelíteni. Az Olajfa út felőli bejáratot csak az ikermedence, a kiszolgáló épület, illetve a tereprendezés után fogják megnyitni a látogatók számára. A tervek szerint június 30-áig adják majd át teljes egészében a több mint egy milliárd forint értékű fejlesztést.

 

Húsvétkor már használhatják

Jó ütemben halad a Zsóry fürdő fejlesztése. A beruházás egyes új elemeit már húsvétkor igénybe vehetik a fürdőlátogatók.
A Zsory Gyogy- es Strandfurdőben megvalósuló, közel egy éve elkezdett nagy volumenű beruházas lassan a végéhez kozeledik. Ennek előjele, hogy az elmult napokban a belső munkálatok egy része már elkészült.
Az elmúlt két hét folyamán tartottunk egy előzetes bejarast az also resz, az uszodat a gyógymedencékkel összekotő részleg átvételével kapcsolatosan. Ezen a területen egy kabinos öltözőrendszert, valamint egy a vendéglátóhelyeknek helyet adó részt,és a wellness részbe nyíló átkötőfolyosót alakítottunk ki. A bejárás során részletesen megvizsgáltuk a területet, és a felvett hibajegyzék alapján a kivitelezőnek 2 hete volt a javításokra. A húsvéti ünnep, a hosszú hétvége miatt tartottuk fontosnak, hogy ezt a területet részleges használati engedéllyel üzembe helyezhessük.” – mondta el Vámos Zoltán fürdővezető.
A melegebb időjárás beköszöntével a külső, kültéri munkálatokat végzik majd el, elsőként az ikermedencének a kiegészítő, átalakítási, burkolási munkálatait kezdték el a szakemberek.

 

Küszöbön az átadás napja

Több belső munkálat is befejeződött a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben az elmúlt hetekben.
Az elmúlt időszakban a belső munkálatok utolsó simításait végezték el a kivitelezők a Zsóryban. Az év első hónapjaiban a fürdő központi területének kialakítását végezték el, ahol ezentúl az új vendéglátóegységet, a fodrászatot és a pedikűrös helységeket is megtalálhatják a kikapcsolódni vágyók. Ezeken kívül kialakították a kabinos öltözőblokk egy részét, illetve elhelyezték azokat a szekrényeket, amikben a vendégek a ruháikat és egyéb tárgyaikat tárolhatják, míg élvezik a gyógyvíz vagy a masszázs áldásos hatását. Gőzerővel folyik a wellness részleg kialakítása, illetve ezt és a régi gyógymedence teret összekötő központi folyosó lefedése is.

A következő hetek feladata az, hogy minél hamarabb megnyissuk és a vendégek rendelkezésére bocsátsuk ezeket a területeket, természetesen ezeknek az engedélyeztetési eljárását a szakhatóságokkal már el is indítottuk. Ez azt jelentheti, hogy legkésőbb húsvétra átadjuk a felújított lenti közlekedő részeket. Konkrét dátumot még nem tudok mondani, de hamarosan hozzákezdenek a kivitelezők a nosztalgiamedence felújításához, korszerűsítéséhez is. Ez az utolsó olyan elem, ami a belső részeket érinti.” – ismertette Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetője.

Nagyon fontos megemlíteni még, hogy átadták a kivitelezőknek azt a külső területet, ahol eddig a kinti vendéglátó egységek sorakoztak az ikermedence emellett. Ezeket az épületeket az elmúlt hetekben lebontották és helyükre korszerű kiegészítő öltözőrendszert építenek.

Ezek lehetővé teszik, hogy a megnövekedett forgalmú időszakokban, mint például a közelgő húsvét a fürdő öltözőkapacitása elegendő legyen. „Minderre azért van szükség, mert eddig ezt a strand bejáratánál tudtuk megoldani, és sajnos nem túl kellemes ebben az átmeneti időjárási időszakban például egy fürdőköpenyben elsétálni a főépület mellől az ikermedencéig. Bízunk benne, hogy ki lesz használva ez az öltözőrendszer.”

Az egyre csak szépülő fürdő a munkálatok ellenére is üzemel és várja a gyógyulni, valamint pihenni vágyókat a hét minden napján.

 

Fürdőfejlesztés

Folyamatosan zajlik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése. A kivitelező cég munkatársai a 2010-es esztendő utolsó hónapjában elsősorban a wellness rész javítási feladatait hajtották végre.

Januártól gőzerővel folytatódik a fejlesztés. Az elmúlt napokban a belső gyógymedencéket a téli kerttel összekötő átjáró burkolását, valamint az uszoda emeleti folyosóján két nyílászáró beépítését végezték el, továbbá az öltöző felett található tetőrészben megteremtik a lehetőségét annak, hogy a vendégek ki tudjanak menni a napozóteraszra.

Ezen kívül kiegészítő munkálatok zajlanak a fedett medencében, ahol a gyógyvízleeresztéséhez szükséges fenékleürítő rendszerrel kapcsolatban végeznek átalakításokat. Az új beléptetőkapuk rövidesen átadásra kerülnek, illetve az öltözőkben is csak kisebb korrekciós feladatokat kell végrehajtani. Az új wellness rész átadása az előzetes tervekhez képest tolódik, miután további fejlesztések fognak megvalósulni a fürdőben az energiamegtakarítási pályázat révén. Az önkormányzat támogatást nyert a KEOP-os projekten ennek köszönhetően a fürdő termálvízét gazdaságosabban használhatják majd fel. „A beruházás során hőszivattyú, illetve hőcserélők beépítésével, az elhasznált termálvíz hőjét kinyerjük, így az uszoda épületének, valamit az új wellness résznek a fűtése megoldódik. A víz újrahasznosításával lehetőség nyílik továbbá a meleg víz, valamint az ikermedence helyén megépülő élménymedence vízfűtésére is.”- mondta Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetője. A projekt megvalósítása nagyságrendileg több millió forintos megtakarítást jelenthet majd, miután az új rendszer a gázfűtést szinte teljes egészében kiválhatja.

Ami az ikermedence rekonstrukcióját illeti, a rossz időjárás miatt leállt a munka decemberben, de a burkolás kivételével tulajdonképpen minden lényeges feladatot el tudtak végezni a szakemberek. Abban az esetben, ha javulni fognak az időjárási feltételek, folytatódhat majd a külső medence és a kiszolgáló épület fejlesztése.

 

Fejlődik a Zsóry

Továbbra is az ütemtervnek megfelelően halad a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő felújítása és fejlesztése. Az elmúlt hetekben az egyik legfontosabb feladatként az új Wellness részleg belső munkálatai zajlottak le városunk fürdőjében.

A napokban befejeződött és átadásra került az az észak-keleti homlokzat, amely a beruházás kiegészítésekét valósult meg. A teljes egészében megújult homlokzat az uszoda épületét a wellness résszel összekötő folyosóhoz fog tartozni. A wellness épületének belső részében az ajzat betonozása zajlott a közelmúltban, míg jelenleg a falak burkolását, csempézését hajtják végre a kivitelező cég munkatársai.

A wellnessrészleg belső munkálatai tovább folytatódnak az elkövetkezendő időszakban. „Néhány héten belül megvalósulhat a gyermekmedence, a központi elosztórész, a kabinos helyek, valamint a régi épületben lévő felújított rész aulájának műszaki átadása. Szeretnénk, ha a kivitelező a lehető leghamarabb befejezné az átalakítást, hogy a vendégek számára minél hamarabb elérhetőek legyenek a fürdő szolgáltatásai, többek között a büfé, kávézó, fodrászat, manikűr és pedikűr. Abban az esetben, ha lezáródik a közbeszerzési eljárás, megkezdődhet majd a külső, nosztalgiamedence felújítása is.”- emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fürdővezetője.

A wellnessrészleg mellett a másik jelentős feladatot az ikermedence rekonstrukciója jelenti. A külső, szabadtéri medence látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt hetekben. A közelgő rossz időjárás miatt a medence munkálatait a lehető leggyorsabban kell elvégezni. A kivitelező és a fürdő vezetői bíznak benne, hogy a csempézés kivételével minden jelentős átalakítás elkészül ebben az évben. Fontos feladat lesz a medence szigetelése, illetve téliesítése azért, hogy a téli időszakban ne szenvedjen maradandó károsodást a medence, így jövő tavasszal zökkenőmentes folytatódhasson majd a felújítás és a terep rendezés.

 

Átalakul az ikermedence

Megkezdődött az ikermedence felújítása a Zsóry Gyógy-és Strandfürdőben szeptember első felében. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb eseményeként átadták a fürdő belső gyógyvizes blokkját szeptember elején. A 36, 38 és 40 fokos gyógyvízzel feltöltött medencéket az átadást követően birtokba vehették a fürdőzők.

A részleg befejezésével egy időben megkezdődött az ikermedence felújítása, melynek a válaszfalát már eltávolították, jelenleg a medence beltérének átalakítása, valamint az alul-töltős rendszer kiépítése zajlik. A kivitelező cég részére szintén átadták a medence szomszédságában található területet, ahol az átalakítás alatt álló medence öltöző és kiszolgáló épületét fogják felhúzni. Első lépésként a pavilonok elbontására került sor, ezt követően elkezdődött a létesítmény építése.


Egy hétre bezár a Zsóry

A munkálatok összességében zökkenőmentesen, az ütemtervnek megfelelően haladnak városunk fürdőjében.„A wellness résznél és az épületet az uszodával összekötő területen jó ütemben halad a munka, hiszen a felépítmény, illetve a födém elkészült, most már belső átalakítási munkálatokat végeznek a szakemberek. Ezúton is szeretném tájékoztatni a kedves vendégeinket, hogy a hatóságilag kötelezően előírt vízcsere, valamint a belső munkálatok elősegítése miatt, a fürdő október 25-től november 1-jéig nem fogad látogatókat. Az október 23-ai hétvégére ellenben kiemelten készülünk, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján, ilyenkor elsősorban a fővárosból sokan keresik fel a fürdőt. Azt viszont el kell mondanom, hogy az átalakítás miatt csak korlátozott számban tudunk öltözőt biztosítani vendégeinknek.” – mondta Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fürdővezetője. A létesítmény az október 25-től november 1-jéig tartó szünetet követően, november 2-án reggel 7 órától várja majd ismét a látogatókat.

 

Az ikermedencét is elkezdik

Jó ütemben haladnak a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hidroforgépházának és az új wellness részlegének munkálatai. A hidroforgépház rekonstrukciós munkálatai a végéhez közelednek. Az épület külső része elkészült, a környező területen a szakemberek lerakták a térkő burkolatot, továbbá a füvesítés is rövidesen befejeződik. A hidroforgépház felújítása teljes egészében ősszel valósul majd meg, amikor is a jelenleg működésben lévő energiahálózatot egy korszerűbb, megbízhatóbb rendszerre fogják átkapcsolni. A belső medencék felújítása a végéhez közeledik, ezt a részleget szeptember első felében fejezik be és adják át. A belső részleg átadását követően, megkezdődik az ikermedence és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló rész megépítése.

A fürdő rekonstrukciója továbbra is gőzerővel folytatódik. „Az uszoda átjáró részében található egy elektromos szekrény, melyet egy szinttel lejjebb, a gépházzal egy síkban helyezünk át, így megvalósulhatnak majd a beléptetőrész kibővítésének hátralévő munkálatai. Egy új közmű kiépítése is megkezdődik hamarosan, melynek köszönhetően biztonságosabb lesz az ikermedence vízellátása.” – mondta Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fürdővezetője.

Ami a Zsóry fürdő látogatottságát illeti, az elmúlt hetekben valamelyest javult a helyzet, miután kedvezőbben alakult az időjárás. Az augusztusi hónapról ugyan még nincsenek végleges adatok, de úgy tűnik összességében legfeljebb 20%-os visszaeséssel kell számolni. Mindent összevetve a látogatottság tekintetében az országos átlaghoz viszonyítva változatlanul kedvezőbb helyzetben van a Zsóry fürdő.

 

Szépül a Zsóry

Gőzerővel zajlik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő rekonstrukciója. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló, több, mint 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés, a fürdő folyamatos működésének biztosítása érdekében több szakaszban valósul meg. A beruházás két jelentős elemének munkálatai már befejeződtek. A kör és a hullámmedence gépészeti felújítása megtörtént, így a két medencét a napokban már feltöltötték a létesítmény munkatársai és a látogatók rendelkezésére áll. A kerékpárút rekonstrukciója június végén fejeződött be, ennek köszönhetően a biciklisek, illetve a gyalogosok használatba vehetik a megújult és kiszélesített aszfaltot. A kerékpárutat a felújításon túl közvilágítással is ellátták a szakemberek.

A fürdő energetikai központjának, a hidroforgépház rekonstrukciója szintén jó ütemben zajlik. Az uszoda mellett található területen folyamatosan épül az új wellness részleg és az új beléptetőrész, továbbá az uszoda belső, közösségi terének kialakítása is szépen halad. A beruházás minden területen az ütemtervnek megfelelően zajlik. A fürdő fejlesztését az elkövetkezendő hetekben is nagy erőkkel fogják végezni a kivitelező cég szakemberei. „Az előttünk álló hetekben az egyik legfontosabb feladat a hidroforgépház belső munkálatainak folytatása lesz, továbbá az uszoda épületében lévő gyógymedencék felújítása mellett kiegészítő munkákat kell végrehajtanunk. Ezek között szerepel többek között a nyílászárók cseréje, a légszűrőrendszer felfüggesztésének megerősítése, valamint az álmennyezet beépítése, emellett a belső medencék rekonstrukciós munkálatai szintén folytatódnak majd.” - emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő vezetője.

A felújítás ellenére sokan látogatják a fürdőt, igaz az elmúlt év hasonló időszakához képest, mintegy 15-20%-kal kevesebb vendég érkezett eddig a Zsóryba. A visszaesés egyébiránt országos tendencia, mely többek között az elmúlt hónapok rossz időjárásának tudható be. A rekonstrukciós munkálatok végrehajtását azonban többségében kedvezően fogadják a vendégek, mindössze 1-2 esetben okozott kellemetlenséget a látogatóknak.

Az elkövetkezendő hetekben is nagy erőkkel fognak dolgozni a kivitelezők, ennek köszönhetően tovább épül és szépül városunk egyik leglátogatottabb létesítménye.

 

Jó ütemben haladnak a munkálatok

Gőzerővel zajlik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő rekonstrukciója. Az Európai Uniós támogatással megvalósuló, több, mint 1,2 milliárd forint értékű fejlesztés a fürdő folyamatos működésének biztosítása érdekében több szakaszban valósul meg. A beruházás két jelentős elemének munkálatai már befejeződtek. A kör és a hullámmedence gépészeti felújítása megtörtént, így a két medencét a napokban már feltöltötték és a látogatók rendelkezésére áll. A kerékpárút rekonstrukciója június végén fejeződött be, ennek köszönhetően használatba vehetik a megújult és kiszélesített aszfaltot a biciklisek, illetve a gyalogosok. A kerékpárutat a felújításon túl közvilágítással is ellátták a szakemberek. A fürdő energetikai központjának, a hidroforgépháznak a felújítása szintén jó ütemben zajlik. Az uszoda mellett található területen folyamatosan épül az új wellness részleg és az új beléptetőrész, továbbá az uszoda belső terének kialakítása is szépen halad.

A beruházás minden területen az ütemtervnek megfelelően zajlik. A fürdő fejlesztését az elkövetkezendő hetekben is nagy erőkkel fogják végezni a kivitelező cég szakemberei. Az előttünk álló hetekben az egyik legfontosabb feladat a hidroforgépház belső munkálatainak befejezése lesz. Az uszoda épületében lévő gyógymedencék felújítása során kiegészítő munkákat, többek között nyílászárócserét, a légszűrőrendszer felfüggesztésének megerősítését és az álmennyezet beépítését is végre fogják hajtani a szakemberek.

 

Épül, szépül a Zsóry

Jó ütemben halad a több, mint 1, 2 milliárd forint értékű Zsóry Gyógy- és Strandfürdő felújítása és fejlesztése.
Az Európai Uniós támogatással megvalósuló teljes rekonstrukció év végére fejeződhet be. A kivitelező céggel megkötött szerződés értelmében március 18-án adták az azokat a munkaterületeket, ahol megkezdődhetett a fejlesztés.
A szerződés megkötésénél, azt a célt fogalmazták meg a létesítmény vezetői, hogy a kivitelezés ideje alatt is folyamatosan üzemeljen a strand. Lényeges továbbá, hogy a lehető legkisebb fennakadásokkal valósuljanak meg a munkálatok, így a vendégek a a körülményekhez képest zavartalanul vehetik igénybe a fürdő szolgáltatásait. A folyamatos működés biztosítása érdekében több szakaszban valósul meg a beruházás, éppen ezért első körben azokat a területeket adták át a kivitelezőnek, amelyek elvégzése mellett minden szolgáltatás elérhető volt. Első ütemben az uszoda és a fedett medence közötti részen- ahol a wellness és a szaunavilág, valamint az új beléptetőrendszer lesz-, kezdődött meg a rekonstrukció.
A gyerekmedence szomszédságában található hidroforgépházat- a fürdő energetikai központját- szintén átadták, továbbá elkezdődött a hullám és a körmedence gépészeti felújítása is. A két közkedvelt medence a tervek szerint július közepétől újra üzemelhet.
Az uszoda épületében található meszelt falú gyógymedence és a vállfás öltözőrész átalakítása június elejétől van folyamatban.
”Terveink szerint egész nyáron nyitva fog tartani a Széchenyi Terv keretében megépült gyógymedence, valamint az élménymedence, továbbá várni fogja a vendégeket az uszoda. A nyári hónapokban szintén működni fog még az iker- és gyermekmedence. A felújítás miatt nem vezetünk be szezonális árat, ez azt jelenti, hogy míg tavaly egy felnőtt jegyár 1500 Ft-ba került, idén 1300 Ft körül mozog majd. A mezőkövesdi lakosok az elmúlt évekhez hasonlóan, féláron válthatnak belépőt.” – hangsúlyozta Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vezetője.
Miután szakaszonként készül a beruházás folyamatosan fogják átadni a létesítmény egységeit. Elsőként tehát a hideg-vizes medencék készülnek majd el, várhatóan július első felében. A kivitelező szeptember elejére vállalta a belső gyógy és a külső nosztalgiamedencének a felújítását.
A belső kabinos öltözőrész, valamint az új wellness rész és a hidroforgépház rekonstrukciója év végére fejeződik be. Fontos kiegészítő beruházásként a várost és a Zsóry üdülőterületet összekötő kerékpárút szintén megújul, továbbá közvilágítással lesz ellátva.
A megújult útszakaszt júliustól vehetik majd igénybe a kerékpárosok. A szerződés értelmében december végéig teljes egészében megvalósul a Zsóry fürdő fejlesztése.

 

FELHÍVÁS

A mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő felújítása elkezdődött! Az Önök által már megismert nagy léptékű fejlesztés megvalósulásának idején fürdőnk előreláthatólag folyamatosan nyitva tart.

 2010. május 17-től a fedett gyógymedencék és a vállfás öltözőrész lezárásra kerül. Ettől az időponttól a következő medencék használhatóak: uszoda, kinti gyógymedence, élménymedence, gyógyvizes ikermedence, gyermekmedence. A fedett medencék felújításának tervezett befejezése 2010. augusztus 31-e.

Öltözési lehetőség: emeleti szekrényes öltöző, főbejárat vállfás és kabinos öltözők.

A hullám- és körmedencék tervezett feltöltési ideje: 2010. július 15.

Az elektromos hálózat felújítása miatt várható majd néhány napos leállás a fürdőben, melynek pontos időpontjáról előzetesen tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük vendégeiket folyamatosan tájékoztassák az aktuális helyzetről, a problémák elkerülése érdekében.

A kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, egyben köszönjük megértő támogatásukat.

 

Elkezdődhet a munka

Mintegy 1 milliárd forintos beruházás valósul meg a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. A Mezőkövesd Város Önkormányzata által beadott fürdőfejlesztési projekt a második fordulóban is sikeresen szerepelt. Ennek alkalmából március 17-én ünnepélyes keretek között írták alá a műszaki ellenőri, illetve a kivitelezői céggel a szerződéseket.

Az európai uniós projekt keretében az Önkormányzat a mintegy 1 milliárd forintos bekerülési költségű fejlesztésre mintegy 420 millió forintot nyert, a fennmaradó részt önerőként biztosítja a város a beruházás megvalósítása érdekében. A sikeres pályázat keretében komplex fejlesztés valósul meg a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. Projekt révén sor kerül egyebek mellett egy közel 700 m2-es wellness részleg, két gyermekmedence, játszósarok, gyermekmegőrző építésére, az ikermedencék teljes körű felújítására, az elektronikus beléptető rendszer kialakítására, öltözők építésére, fedett fürdő rekonstrukciójára.

A közbeszerzési eljárás keretében a nyertes kivitelező cég az Imola Építő Kft., aki a Hunép Universal Zrt.-vel konzorciumban fogja elvégezni a fejlesztési munkálatokat. A műszaki ellenőri feladatokat a CREDAS Mérnöki Iroda Kft. látja majd el. A szerződést Mezőkövesd képviseletében Tállai András polgármester a kivitelező cégek nevében pedig a két ügyvezető, Barta Péter, valamint Szűcs Gyula, valamint a műszaki ellenőri cég képviseletében pedig Kádas Zoltán ügyvezetője írta alá.

A munkálatokat áprilisban kezdjük el. Igyekszünk úgy ütemezni a munkafolyamatokat, hogy a fürdő üzemeltetésében, a főszezonban minél kisebb fennakadást jelentsenek a munkálatok. Terveink szerint még az év végére be szeretnénk fejezni a fürdőberuházást.” - mondta el Barta Péter, az Imola Építő Kft. ügyvezetője.

A projekt révén látványban, technológiailag megújuló fürdő másik számszerűsíthető eredményei között jelenik meg az idegenforgalom fellendülése, a jelenlegi, 500 ezer fős látogatószám további növekedése.

 

Főoldal

Partnerek